Библиотека

БИБЛИОТЕКА ШКОЛЕ 22.октобар, Бачки Моноштор

 30.03.2020.

Драги ученици,

У овим данима, а можда недељама или дуже, надам се да Вам неће бити превише тешко да пратите наставу и радите задатке на начин који је тренутно организован. Вама је и тако технологија много ближа и лакше ћете се снаћи.

Верујем да ћете се уходати и да ће стицање знања бити веома успешно. Обавезе бисте имали свакако и да није ових околности.

Што се тиче Ваше библиотеке, она наравно не ради, као ни школа, али библиотекар школе је активан.

Па да кренем са неким предлозима за Вас, али и Ваше родитеље/старатеље, баке  деке.

Ко је позајмио лектиру или белетристику нека настави читање. Приликом коришћења било каквог штампаног материјала у папирном облику, треба поштовати нека правила. Пре свега обавезно добро опрати руке после коришћења и немојте додиривати лице док читате. Ово подсећа на упутства заштите од covid-19. Да, и то зато што приликом процеса прашења, којем је папир подложан, исти постаје опрашен и самим тим није здрав. Друго, књиге такође садрже вирусе, бактерије и гљивице. Маска није обавезна приликом читања, али када библиотекар ради ревизију комплетне грађе у библиотеци мора обавезно да има заштиту – рукавице, маску, мантил и наочаре.

Зато, будите опрезни и ако дајете другима књигу, такође их упозорите на хигијену руку и лица.

Ученици који нису у поседу књиге, лектире могу потражити на интренету, углавном су све већ доступне. Оно што вам наставници буду тражили по плану, наћи ћете на нету. Такође и друге наслове можете наћи на сајтовима који дозвољавају download. Ових дана многе културне институције су отвориле могућност прегледа виртуелних тура у музејима, позоришних представа, филмова, па пронађите шта Вас интересује и погледајте. И ја ћу се потрудити да поделим неки линк на ФБ профилу и на сајту наше школе.

Биће Вам свакако пријатно и опуштајуће.

Препорука је да читање обављате на крају дана,  после свих активности и учења. Свакако и онда када Вам одговара.

За све информације или помоћ у Вашим активностима и ако имате питања можете ми се обратити на e-mail: tanyonne177@yahoo.com i na FB profilu Školske biblioteke

Желим Вама и Вашима најближима добро здравље, срећан и успешан рад!

 

Ваш библиотекар школе

Татјана Ковач