Дечја недеља 2018.

123

„МОЈЕ ЈЕ ПРАВО ДА ЖИВИМ СРЕЋНО И ЗДРАВО-ЗА ОДРАСТАЊЕ БЕЗ НАСИЉА“

        Током Дечје недеље (1-5.10.2018.) смењивале су се разнолике активности за ученике ОШ „22.октобар“ у Бачком Моноштору. Организована је ревија маштовитих фризура кроз „Шиз-фриз“ дане (понедељак и уторак), а дечја пијаца у четвртак. Интерактивна представа „Јазавац пред судом“ изведена је у школи, а филмове „Бели очњак“ и „Злогоња“ ученици су погледали у Народном биоскопу у Сомбору. Било је и спортских такмичења.

        Посебно смо задовољни што се наставила традиционално квалитетна сарадња са волонтерима Црвеног крста који су реализовали целодневне активности у петак (5.10.) на неколико тема, према интересовањима наших ученика и по предлозима педагошкиње школе: Шта знаш о Црвеном крсту, Ненасилна комуникација, Трговина људима и Репродуктивно здравље. У радионицама су учествовали ученици од 3. до 8.разреда према плану превентивних активности Тима за превенцију и заштиту ученика од насиља, злостављања и занемаривања и Стручног тима за инклузију.

          У оквиру Дечје недеље започели смо и са реализовањем фото-радионица у школи. „Слика у слици“ назив је пројекта  УГ „Бодрог“ из Бачког Моноштора и моношторске Месне заједнице у оквиру којега су реализоване ове радионице које води уметнички фотограф Петар Замбо (теоретски и практично), а деца уче и забављају се.

          Пријем првака у Дечји савез Србије уз пригодан програм који су припремили ученици првог и четвртог разреда са својим учитељицама представља свечано затварање програма Дечје недеље моношторских основаца. 

          Након свих реализованих активности, направили смо извештај (можете га прочитати и погледати фотографије овде) и предали у Одељење за образовање Градске управе Града Сомбора. Тако смо, на име разноликих и успешно реализованих активности, уз учешће великог броја ученика и наставника наше школе, добили таблет-рачунаре за наставне и ваннаставне активности наших ученика у свакој учионици. 

Извештај о реализованим активностима можете погледати овде.