Активности нижих одељења у школској 2017/2018. години

123

У приредби поводом Дана школе учествовали смо на више начина. Уживали смо у спремању сценографије, али и уметничког програма којим смо се представили.

„Ах, та Црвенкапа"

 

Месец октобар био је резервисан и за посету Народном позоришту Сомбор. У њему смо гледали позоришну представу „Чудна шума".

 

Учествовали смо на ликовном конкурсу „ Имам право да одрастем безбрижно" коју је организовао СЕЦ из Сомбора. Наши радови су заузели значајна места на изложби пристиглих радова организованој у фоајеу Народног позоришта у Сомбору.

У школи је организован ликовни конкурс „ У туђој кожи". Ученица 2.б , Јелена Балог имала је најоригиналнији рад у категорији 2. разреда.

Свакодневне доласке у Сомбор употпунили смо посетом Дечјег одељења Градске библиотеке „ Карло Бијелицки". Библиотекарка Маја нас је лепо угостила и са њом су ученици направили „Новогодишње честитке".

Да би Сомбор био лепши и окићенији за новогодишње и божићне празнике постарали су се ученици 2. разреда наше школе. Они су учествовали у „Зимским чаролијама".

 

Ове школске године учествовали смо на наградном конкурсу „ Покренимо нашу децу". На жалост, нисмо освојили никакву награду , али смо се током два месеца сталног снимања и сликања одлично забављали и разгибавали.

  

Током месеца априла имали смо еколошку радионицу са Школом за основно и средње образовање са домом „Вук Караџић". Назив ове радионице говори више од хиљаду речи - „Авантура кроз Горње Подунавље".

Учествовали смо и у еко конкурсу „Активирајте се за здравији Дунав". На нашу велику срећу, на овом конкурсу у категорији једноминутног видеа, били смо најбољи.

 

За крај школске године, најстарији другари у смени припремили су нам позоришну представицу „Потрага за знањем". Уживали смо гледајући наше другаре- глумце. Браво другари!